Супер откачените филмови плакати на 70-те

angels_die_hardКолегите от webdesignerdepot привличат вниманието ни върху някои от най-ексцентричните, необичайни и дори откровено откачени филмови плакати от седемдесетте години на миналия век. Тази колекция от нестандартни графични концепции може да се превърне в източник на вдъхновение за вашите проекти. Или просто да разведри ежедневието ви.

От Атаката на доматите убийци до Zardoz, седемдесетте бяха не само времето на някои от най-щурите филми за всички времена, но и на някои от най-интересните филмови плакати.

Седемдесетте бяха и времето на психеделичният и фънки дизайн на филмови плакати. Те са послужили на някой съвременни режисьори.  най-забелижимият, от които е Куентин Тарантино, като вдъхновение за създаването на собствените им материали.

В дните преди широкото разпространяване на интернет, филмовият плакат беше много по-важен елемент от маркетинговата стратегия на филмите, отколкто е днес. Той беше историческият еквивалент на откъсите от филмите, публикувани в мрежата и се налагаше авторът му да вложи много послания в изображението.

Нека да се върнем назад във времето с тази колекция от седемдесет филмови плаката от седемдесетте. За да видите пълната колекция, цъкнете върху някое от изображенията. Имайте предвид, че плакатите са разделени на две страници, с цел по-бързо разглеждане.

bananasbeneath_the_planet_of_the_apes_ver2california_dreamingcaptain_nemo_and_the_underwater_citycatch_twenty_twocleopatra_jones_and_the_casino_of_goldclockwork_orangegame_of_deathgreasehigh_plains_drifterjaws_ver2king_of_the_grizzliesraw_meatsicilian_checkmateStar_Wars_turkishsugarland_express_ver3support_your_local_gunfightertora_tora_tora_ver1young_frankenstein

С пожелание за щур понеделник,

Мартин

Advertisements

4 Comments Add yours

 1. Bulged каза:

  Reblogged this on Булгед Помощник за дигитален печат, дизайн, полиграфия и технологии and commented:

  Малко откровена лудост от 70-те за освежаване на първия работен ден след празниците. Или поне на края му.

 2. Cardinal Guzman каза:

  Difficult to pick a favorite, but I think that „California Dreaming“ must be mine.

  1. Bulged каза:

   Yes, it’s difficult to pick one, there is some really crazy stuff in this collection. I like the style of Bananas for example. Just love the drawings and the typography.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s