Защо да изберем дигитален печат?

Тук можете да прочетете няколко важни причини, заради които си струва да изберете производство на печатните си материали чрез дигитален печат.

Персонализация

Схватливите специалисти по директен маркетинг знаят, че печатен продукт, който е персонализиран за всеки получател, е по-ефективен в привличането на вниманието на клиента. Например всяко писмо или брошура може да започва с името на получателя, (Здравейте, г-н Иванов,). Ефектът се подсилва, ако в материала се споменава лична информация („вашата застраховка каско за 2013…“). В тези случаи дигиталният печат е единствения практичен избор, Той позволява лесно включване на подобна променлива информация в заглавията и/или текста на всеки брой от отпечатания тираж.

Персонализирани писма, отпечатани в Булгед. Това е селфмейлър, който при отваряне се разгъва и се чете писмото.
Персонализирани писма, отпечатани в Булгед. Това е селфмейлър, който при отваряне се разгъва и се чете писмото.

По-ниска цена на брой при къси тиражи

Ако тиражите Ви варират от няколко до няколкостотин броя, дигиталният печат почти винаги ще бъда по-изгодния начин на производство. цените за подготовка за дигитален печат са минимални, за разлика от високите разходи за производство на пластини и подготовка на машините, характерни за офсета. Това води до по-ниска цена на копие при дигиталния печат. Когато тиражите са по-дълги, обикновено офсета е по-изгоден. Колкото по-дълги стават тиражите, толокова повече пада офсетовата цена.

Възпроизвеждане на цветовете

Ако не държите на печат с допълнителни цветове, в много случаи дигиталният печат може да ви предложи по-прецизно и постоянно възпроизвеждане на цветовете от офсета. Причината е, че ролята на оператора върху възпроизвеждането на цветовете е по-малка в сравнение с конвенционалния офсетов печат. В Булгед предлагаме и точна симулация на Pantone цветове (с изключение на злато и сребро) за прецизно възпроизвеждане на корпоративни печатни материали, например визитки.

Календар със симулирани Pantone цветове, отпечатан чрез дигитален печат в Булгед.
Календар със симулирани Pantone цветове, отпечатан чрез дигитален печат в Булгед.

Печат с бяло

Бялото мастило може да се използва самостоятелно, като подложка на другите цветове, и дори за симулация на метални мастила. Можете да прочете повече за приложенията му тук.

Бързина

Краткото време за реакция е основно предимство на дигиталния печат. Когато подадете готовите си за печат файлове в Булгед, поръчките Ви се изпълняват много по-бързо и с много по-малко допълнителни операции, отколкото при офсетовия печат. Друго предимство е, че отпечатаната продукция няма нужда от време за сушене на мастилото, защото листовете излизат от пресата сухи и готови за рязане, сгъване или други довършителни операции според Вашите спецификации.

Подходящ е за материали със стандартни размери на стандартни хартии

В общия случай дигиталният печат е оптимизиран и изгоден за печат на продукти със стандартни формати и на стандартни медии. Можете да поръчвате ефективно производство на листовки, дипляни, брошури, каталози и всевъзможни други продукти на широка гама стандартни матови, гланцови и офсетови хартии от 115 до 350 грама на кв. м.

Подходящ е и за нестандартни материали на нестандартни медии. Ако печатате в Булгед.

Възможностите на Булгед излизат извън рамките на стандартния дигитален печат. Това включва печат със симулирани допълнителни цветове, печат с бяло, печат върху релефни, перлени, прозрачни и метализирани медии, които поддържаме на склад. Всичко това е възможно благодадарение на технологията с течен тонер на HP Indigo, на която разчитаме.

Благодарение на ролната си производствена печатна машина Xeikon можем да произвеждаме продукти с размери, които не са обичайни за дигиталния печат. Това включва плакати с размери до 470х670 мм, печат на фототапети, печат с неограничена дължина и ширина 475 мм, шелфтокъри, дипляни със сгънат формат А4 и три гънки, хоризонтално ориентирани брошури с телчата и формат А4 и много други.

Продукти, чийто изглед и съдържание се променят често

Дигиталният печат Ви позволява да печатате ефективно своите рекламни материали, чието съдържание се променя често. Чрез гъвкавостта на цифровите технологии ще избегнете големите разходи за подготовка на офсетовия печат, разходите за поддържане и управление на складови наличности на различни рекламни материали.

Дигиталният печат позволява на отдела по маркетинг да прави чести промени и да произвежда малки тиражи материали, за да отговори на специфичните нужди. Така можете с лекота да обновите снимките и текста на рекламните си материали без големи разходи.

Автор: Мартин Новев
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s