Как да направим визитка

Визитки, отпечатани в Булгед чрез дигитален печатВизитката е съществена част от всеки добър маркетинг план.  От гледна точка на съотношението цена – ефективност, вероятно тя е най-ценната част. Разбира се, не можете да очаквате визитката да разкаже всичко за компанията ви. Това, което можете да очаквате е, че тя ще представи професионален образ, който хората ще запомнят. Визитката може да създаде добро или лошо първо впечатление на клиента за вашата компания. Всъщност, малката визитна картичка може да има също толкова голяма роля за първото впечатление, колкото и външния ви вид и начина, по който сте облечени.

Как се прави

Изберете стил на визитката, който е подходящ за бизнеса ви, индустрията и съответства на личния в стил. Ако сте директор на погребална агенция например, не искате да раздавате жизнерадостни визитки с анимационни геройчета. Ако имате детски клуб, формалната черно-бяла гравирана визитка най-вероятно ще се озове в най-близката кръгла папка. Когато става дума за дизайн, започнете със стила, който най-добре подкрепя бизнес имиджа, който искате да създадете. За да се ориентирате по-лесно, ето пет основни стила, които да имате предвид:

  • Базови визитки. Базовите визитни картички обикновено са отпечатани на гладък бял или кремав катон. Този стил е добър избор, когато държите на удобството. Става дума за практичен подход, който ще бъде убедителен за клиенти, които не се впечатляват от показен дизайн. Този подход е за хора, които се интересуват от фактите и не си падат по увъртането. Дизайнът е семпъл, информацията е ясна и лесна за възприемане. Тук можете да видите примери за семпли бели визитки.
  • Визитки с картинки. Да отпечатате лицето си на визитката, независимо дали е снимка, рисунка или карикатура помага на човека, на когото сте я дали да си спомни как изглеждате следващия път когато ви срещне. Изображения, отпечатани върху картичката,  които представят продуктите, услугите или предимства, които бизнесът ви осигурява на клиентите, могат да ви помогнат да представите бизнеса си по-добре от десетки думи. Добавянето на малко цвят (вместо само черно-бял печат) също може да има положителен ефект.
  • Релефни визитки. Някои визитки се отличават не толкова по-начина, по който изглеждат, колкото по усещането при докосване. Те могат да са отпечатани на нестандартни материали, като релефните медии, предлагани от Булгед, да имат обемен лак, нестандартна форма, да са направени от странни материали. Вижте например тези еко визитки със семенца.
  • Мултифункционални картички. Визитките ви могат да изпълняват повече от една функция. Освен, че на тях са отпечатни име и информация за контакт, те могат да съдържат и код за отстъпка, напомняне за събитие или друга допълнителна информация. Например, хотел може да отпечата карта на гърба на визитката. Всеки тип визитка може да стане мултифункционална чрез добавяне на допълнителна информация към, нея.
  • Нестандартни визитки. Нестандартните визитки могат да бъдат наистина оригинални, интересни и отличаващи се. Те позволяват на дизайнерите да развият целият зи творчески потенциал. Можете да видите много примери тук.

Време е за поръчка

Визитки, отпечатани в Булгед чрез дигитален печат

След като сте наясно с основната идея на визитката и файловете са подготвени, е време да се обмислите производството.  Има няколко основни аспекта, които трябва да обмислите когато поръчвате визитките си:

  • Вид и плътност на хартията. Повечето визитки се печатат на 350 грамов матов картон, но можете да изберете между голям брой алтернативи – релефни, перлени, бели и цветни, ленени картони. Като цяло, изберет този, който допълва най-добре дизайна и замисъла на картичките ви.
  • Цвят. визитките могат да са едноцветни, пълноцветни, двуцветни, с Pantone цветове или с бяло.
  • Количество. Колкото повече отпечатате, толкова по-ниска ще е цената на брой. Все пак се съобразете с очакванията си, тъй като може да се наложи и да изхвърлите много продукция, ако смените адреса на офиса си например.
  • Довършителни процеси. – тук опциите са безкрайни – топъл печат, преге, частичен лак, частичен обем лак, различни видове ламинат…

След като вече знаете как да обмислите и подготвите визитките си, можете да ги поръчате в Булгед. Ще ги произведем чрез висококачествен дигитален печат. Ако имате нужда от допълнително съдействие, с удоволствие ще ви помогнем.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s