Невероятни градски пейзажи, заснети от покривите на Дубай

02Фотографът Karim Nafatni е автор на тази невероятна серия градски пейзажи, заснета в дубай и скромно наречена „Фотография от покривите“. Karim Nafatni освен фотогограф е и професионален пилот в комерсиални авиолинии и очевидно не се страхува от високото, за да заснеме тези невероятни кадри.

Като се издига над активната градска среда, Nafatni осигурява на зрителите поглед на комплексната красота на модерната градска архитектура. „През повечето време оставям емоциите и чувствата ми да ме водят и изчаквам да назрее момента за снимката, ане я притискам“, казва Nafatni.

Резултатът е невероятен:

С пожелание за забавен петък,

Мартин

Още градски неща:

Polar Vortex – снимки на дълбоко замразения Чикаго
Дизайнът по света: картите на метрото
Плакати, вдъхновени от градовете по света
 
Advertisements

6 Comments Add yours

 1. Dalo 2013 каза:

  Really a great series of photos…an urban feel.

  1. Bulged каза:

   Yes, and great colors and feel also.

 2. Гледайки тези уникални кадри какво ни остава друго да кажем, освен че наистина това е едно място в което няма невъзможни неща и всичко е толкова красиво и изпипано, че си заслужава пое веднъж през живота да отидеш там, дори и само заради тези снимки,които сте ни показали тук.Сега знам, че правят и хотел,който ще бъде под водата 10 метра и сигурно чувството да виждаш постоянно плуващи рибки около теб е страхотно и незабравимо.

 3. Снимките,които ни показвате са удивителни.Само гледайки ги настръхвам, пък ако и там и виждаш всичко с очите си не знам какво ще е Надявам се да качвате все нови и нови снимки.След няколко месеца планувам да отида да видя Дубай и дано всичко е както трябва и да нямам проблеми. Нека кажа, че Dubai Pearl първоначално е бил замислен от Групата на Omnix през 2002 г., но оттогава са предприети от консорциум от инвеститори, водена от група на Ал Фахим . 3 млрд. Има толкова много проекти, това е най бързо развиващата се страна и никой не й е дори конкуренция.

 4. Кавото и да кажем за място като Дубай ще бъде малко.Има толкова много светлини и сградите са с уникален дизайн и архитектура,да не говорим и за интериорният им дизайн.Именно в тази страна съществува единственият 6 звезден хотел, в който сигурно летат и те обслужват ако изобщо нещо ти липсва в невероятната стая ако решиш да отседнеш там.Снимките са страхотни и тази,която е началната на статията.Може просто да седиш и да се наслаждаваш на минаващите коли и хора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s