Отдавна изгубени цветни снимки от 1939 разкриват живота в Англия преди Втората световна война

00След смъртта на баба си през февруари тази година Barney Britton открил неочаквано съкровище, докато почиствал тавана ѝ – дървена кутия, пълна с дузини 35 мм негативи, заснети по време на медения месец на родителите му през 1939. Въпреки че майката на Britton помни, че е виждала тези снимки като дете, всички мислели, че са изгубени след няколко десетилетия и няколко смени на жилищата. За радост на Britton повечето от негативите били удивително добре съхранени дори след 75 години. Много от снимките са заснети с филм  Agfacolor, който е бил новост по онова време и така осигуряват рядък и изключителен поглед към Англия в цвят в навечерието на Втората световна война.

Бабата и дядото на Britton, Margaret и Denys Gardiner, се оженили в лондон през април 1939, но започнали пътуването по случай медения си месец през август. Заедно стях в колата били котката им Edgar и братовчед им Eldred, талантлив фотограф. Благодарение на снимките на Eldred от пътуването, този важен исторически период бил съхранен на красиви снимки. В ярки цветове вждаме пътуването на двойката през Англия в техния Morris Eight Convertible, виждаме как разглеждат различни градове, къмпинги в провинцията, срещат коне и се наслаждават на живота като младоженци. През тези удивителни снимки можем да проследим и промяната на местата с времето като ги сравним тогава и сега.

Семейство Gardiner, Eldred, и Edgar се върнали в Лондон в края на август 1939.Няколко дни по-късно, на трети септември, Франция и Англия обявили война на Германия. Докато гледате тези идилични снимки на Англия ше ви е трудно да повярвате колко малко време ги е деляло от най-голямото кръвопролитие в човешката история. За щастие, двамата младоженци преживели войната.Denys, който не могъл да постъпи в армията, защото е боледувал от туберкулоза като дете останал в Англия като част от Националната гвардия и починал на 70 години през 1995. Margaret, която служила като сестра по време на войната починала на 100 годишна възраст. Eldred, фотографът, умрял през 1940 от туберкулоза, но благодарение на съхраняването на забележителната му работа, Britton казва, че получаваме възможност да „надникнем във време и на места, които отдавна ги няма“.

Вижте:

С по0желание за спокоен и усмихнат последен работен ден за седмицата,

Мартин

Вижте още:

Невероятни снимки на изчезващи племена
Началото на 20-и век в цветни фотографии
Исторически снимки, оцветени с Photoshop
Advertisements

One Comment Add yours

  1. Dalo 2013 каза:

    Great series of photos, such history and the classic look of these shots take me back in time. Wonderful post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s