Невероятни снимки на диви животни от Marina Cano

13Испанският фотограф Marina Cano е известна с невероятните си снимки на природата и дивият живот. Тя живее в Кантабрия, Северна Испания, но често пътува до далечни места като Южна Африка и Кения, за да направи зрелищни снимки на екзотични животни. Нейните снимки се отличават по невероятното ѝ умение да създаде усещане за близост и да представи красотата на великолепните създания. Тя позволява на зрителя рядък поглед върху диви жирафи, слонове, зебри и други животни, по време на всекидневното им съществуване.

Cano споделя как протича един неин типичен ден на 500px ISO. Едва ли ще се изненадате, че забелжителните ѝ снимки не са резултата само на късмет или момент, уцелен по случайност, а на истинска отдаденост и неуморна работа от зори до здрач. Тя се събужда в пет сутринта и се подготвя да обикаля из националния парк Абросели в Кения в търсене на фантастични гледки. Дори когато светлината стане рязка и неподходяща за снимки, около пладне, тя продължава да търси животни, които да снима. „Времето е безценно, когато пътувате… Винаги има добри възможности да направите прекрасни снимки.“

След над 12 часа шофиране из парка и търпеливо търсене на обекти за снимка, слънцето започнало да залязва. В огненото сияниие, което предвещава падането на нощта, Cano успява да направи някои прекрасни изображения на диви животни, но запазва скромността си: „Винаги казвам, че снимките ми са красиви благодарение на това, че обекта ми, природата, е прекрасна.“ Тя си ляга в 10 часа вечерта с надеждата да се наспи добре, преди да се събуди рано и да прекара друг ден с камерата си и животните на великите африкански равнини.

Вижте:

С пожелание за приятен петък и весел уикенд,

Мартин

Още прекрасна фотография:

Невероятна фотография: полярни мечки на фона на залеза
Прекрасни снимки на животни от Michael Patrick O’Leary
Победителите и почетните награди във фотоконкурса на National Geographic за 2012
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s