Кучета от приют сравнени с известни писатели

Charles Bukowski
Charles Bukowski

Проектът „Поетични кучета“ е направен от фотографът от Италия и голям кучелюбец Dan Bannino. Той казва за себе си, че обича да превръща идеите в образи, като създава истории и изразява възгледи.

Ето какво разказва за страхотния проект:

Преди почти година спасих кучето си Rothko от приют и живота ми се промени. Когато го приютих, установих колоко много кучета живеят из целия свят в подобни условия и как са приютите само едно може да промени живота им и да подобри ситуацията в приюта. Rothko е водил труден живот – той е намерен в цигански катун и е попаднал в приют близо до дома ми, където след някоко седмици имах късмета да го срещна.

Докато живеех с Rothko се научих да разбирам езика на тялото му и да чувам беззвучните му думи. Така осъзнах, че кучетата и писателите си приличат: говорят чрез израженията, звуците и движенията си, те ви казват всичко, без да казват нищо, точно както автор би направил това в добра поема. Моят нов най-добър приятел и любовта му ми послужиха за мотивация да започна серията снимки, която нарекох „Поетични кучета,“ в която кучета от приюта (от същия, от който е и Rothko) са съпоставени с любимите ми писатели. Започнах сериите през юни и ги завърших преди малко повече от месец.

Тъй като всички тези кучета не са обучени и доста се страхуват от хора, не използвах светкавица и трябваше да използвам много търпение (и лакомства), за да спечеля доверието и уважението им. Проведох фотосесии, които продължаваха по няколко часа, защото исках да съм сигурен, че си прекарват страхотно.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Запознайте се с Brumi, невероятно симпатичен четири годишен чау-чау

Страхотна фотография на кучета от Alicja Zmyslowka, която ще ви накара да се усмихнете

Страхотни снимки на кутрета, които се изтръскват от Carli Davidson

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s