Интригуващи скултури от книги от Barbara Wildenboer

Скулптури от книги от Barbara Wildenboer - 09Barbara Wildenboer създава скулптури от деликатни изрязани книги, като прави деликатни ивички хартия, които се разпростират от гръбчето на всяка книга. Книгите, които използва Wildenboer често съдържат карти, атласи и научни публикации. В някои случаи изображения от книгите са използвани като централни елементи в композициите ѝ. Изображения, думи и страници се превръщат в компоненти на по-големи дизайни, докато Wildenboer създава визуалните си разкази от изходните материали.

Като зъздава визуални метаори Wildenboer се опитва да изрази възхищението си от сложни системи в природата като фракталната геометрия и взаимосвързаността на всички същества. Тя раноти в областта на няколко академични дисциплини, за да покаже как разбирането ѝ за живота често е представени чрез текст. Тя постига това като разтегля света на всяка книга и го извежда извън рамките на корицата ѝ.

Wildenboer живее и работи в Кейп Таун, ЮАР, където получава магистърската си степен по изящни изкуства от колвжа по изкуствата Michaelis в Университета на Кейп Таун през 2007. Последното ѝ произведение, The Lotus Eaters, обиколи Южна Африка благодарение на музея на изкуствата Oliewenhuis Art Museum в Блумфонтейн.

Вижте:

 

С пожелание за интересна седмица,

Мартин

Вижте още:
Класически персонажи от приказки, изрязани от книгите, в който са герои
Забележителната книга с изскачащи елементи на Lacoste
Нови невероятни хартиени скулптури със задно осветление от Hari & Deepti

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s