Феминистка книга с картинки описва героините по азбучен ред

Феминистка книга с минималистични илюстрации - 1Наскоро издадената книга с картинки предлага силен женски ролеви модел, свързан с всяка буква от латинската азбука. Дизайнът ѝ е създаден така, че да представи буквите от нова и творческа гледна точка. Книгата се нарича Rad American Women и дебютира на сцената на детската литература. На страниците ѝ с пълноцветен печат авторът Kate Schatz и илюстраторът Miriam Klein Stahl запознават децата с лицата и постиженията на забележителни американски жени, които са въздействали върху световната култура. В книгата дори са вклюени неазовани жени, които правят общностите ни по-добри.

Всяка страница е посветена на буква, която има връзка с известна жена, от Angela Davis до Zora Neale Hurston. Страниците на книгата докосват сферите на архитектурата, активизма, музиката, управлението, науката. Стилните, въздействащи илюстрации допълват информативния текст и въздействат на читателите, независимо дали са млки или големи.

Въпреки, че е опростена и елементарна в някои отношения, книгата въздейства и на по-възрастни читатели. Авторът казва, че умишлено е избрал въздействащи, но необичайни фигури, за да представи героините си на читателите. Исках да наблегна на истории, които не винаги са част от стандартните истории за женското движение, казва Schatz . Тя добавя:Искам да се опитам да представя на читателите жени, за които вероятно не са чували.“ Резултатът е красива минималистична книга с вдъхновяващо послание.

Вижте няколко страници тук:

С пожелание за успешна седмица,

Мартин

Вижте още:
Миниатюрни ръчно направени книги и картички
Фосфоресцираща книга, която изключва корицата си
Нова книга с портрети на майки и еднодневните им бебета

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s