Проектът Sketchbook издава отпечатано резюме на глобалната общност

Книга с рисунки от The Sketchbook Project 00The Sketchbook Project започна през 2006 и беше основан от Steven Peterman и Shane Zucker като начин за разпространяване на ръчно направено изкуство във виртуалния свят. След стартирането си в Атланата, Джорджия, а през 2009 и в Ню Йорк. Проектът се е превърнал в огромна библиотека с 33 724 книги с рисунки от различни потребители от 135 държави. Тази колосална колекция може да се разгледа на Brooklyn Art Library, онлайн в дигиталния им архив, както и в мобилната им библиотека, която пътува из САЩ.

Тъй като проектът навлиза в деветата си година, съоснователите му публикуваха сборник с колекцията си рисунки от целия свят, озаглавен The Sketchbook Project World Tour. Peterman и Zucker вярват, че няма как книгата да представи целия проект и затова целта на печатното издание е по-скоро да даде възможност за бърз поглед към общността, която са поддържали повече от десетилетие. Peterman и Zucke обясняват в предговора:

Рисунките през годините служат като споделени мемоари на оцелели след ракови заболявания, вдъхновява студенти от художествени училища и всеки ден вдъхновява загубили ентусиазма си си начинаещи художници. Ще се запознаете с хора, които никога не сте срещали.

Вижте:

Книга с рисунки от The Sketchbook Project 01 Книга с рисунки от The Sketchbook Project 02 Книга с рисунки от The Sketchbook Project 03 Книга с рисунки от The Sketchbook Project 04 Книга с рисунки от The Sketchbook Project 05До скоро,

Мартин

Вижте още:
За дизайнери: вдъхновяваща типографска книга с окуражаващи цитати
Удивителните приказни илюстрации на Cornacchia
Стари книги, превърнати в прекрасни 3D илюстрации на сцени от приказки

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s