Антилога стимулират спонсорите да оттеглят подкрепата си за Катар 2022

Coca-Cola с гордост подкрепя нарушенията на човешките права в Катар

Решението на FIFA са проведе световната купа по футбол 2022 привлича все повече и повече и критики и обвинения в престъпления, които варират от подкупи до финансови машинации, смъртоносни условия за работа и робски труд. До момента жертвите на строежите за световната купа в Катар са 900 работници. Според някои оценки броят им ще нарасне до 4000 преди събитието.

Паспортите на работниците имигранти често се конфискуват при влизането им в Катар и те трябва да имат изходни визи, за да напуснат държавата. Според много доклади тези работници не могат да напуснат страната и работодателите им могат да забавят плащанията почти до безкрайност. Това е било особено зле за непалските работници, защото на много от тяхим е била отказана възможността да се приберат след опустошителните земетресения в Непал. Жегата в Катар (температурите достигат 50 градуса по Целзий), не само измъчва работниците, които не получават безплатна вода, но и значи, че Купата трябваше да бъде преместена през зимата, което предизвика объркване в спортните организации по целия свят.

Известен брой хора са започнали да рисуват и споделят анти реклами, чиято цел е да откажат основните спонсори да дават пари за световната купа.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Анти FIFA графити от Бразлилия
Забавни слогани за известни марки
Честните лога

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s