Чудати чудовища палаво узурпират изоставени складове в Берлин и интерактивна книга

monsters_08Германският художник на графити Kim Köster е автор на удивителна трансформация – той съчетава предполагаемо страшните чудовища и изоставените сгради, които със сигурност са неприятни, за да получи коренно различен краен резултат – интерактивно забавление за деца. Köster започнал с рисуване със спрейове на пакостливи чудовища по стените на изоставени складове в покрайнините на берлин, като им позволил да си играят със заобикалящата ги архитектура. В момента Köster превръща работата си в интерактивна детска книга, наречена Monzter, която дава на десцата възможност да су уграят с тези шарени, забавни същества, без да им се налага да влизат в плашещи сгради.

Приложението предлага на поребителите възможност да се забавляват и разсъждават по философски въпроси, които вълнуват децата като Могат ли призраците да ме видят? и Колко е голямо слънцето? Приложението е съвместимо с iPad и може да се свали от Apple app store.

Köster е роден и отраснал в северногерманското село Worpswede. Първоначално е експериментирал с моливи и акварелни бои, след което се е ориентирал към рисуването на графити. Както в случая с Monzter, той често експлоатира нови медии, които позволяват на по-широка публика достъп до работата му.

Вие можете да я видите тук:

С пожелание за приятен остатък от петък и жизерадостен уикенд.

Мартин

Вижте още:
Книги, превърнати в триизмерни истории от Jodi Harvey-Brown
Превърнете се в зомбита с Photoshop
Удивителните приказни илюстрации на Cornacchia

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s