Впечатляващи снимки на африкански животни разкриват душевността им в нова книга

01През последните 13 години френският фотограф Laurent Baheux документира величествената природа на Африка. Той отразява красотата и мощта на животни и подчертава уязвимостта им сред свиващите се естествени хабитати. Правя снимките си по ръководството на инстинктите си,“ споделя Baheux. Най-важното е връзката.

Той я изразява чрез завладяващи портрети, които наблягат на изражението и стойката на животните. Заснети сред собствения си вид, в редки моменти на спокойствие и почивка или втренчени директно в обектива, те не са безлични зверове, а личности със собствен интелект, опит и достойнство. Тези страхотни портрети са отпечатани в книга, която скоро ще се появи на пазара.

Книгата е наречена The Family Album of Wild Africa. В нея Baheux отразява характера и индивидуалността на представители на фауната на Африка със зашеметяваща колекция от над 300 черно-бели снимки. Фотографът, чиято работа е включвана в кампании за опазване на околната среда, включително за организации като World Wildlife Fund, GoodPlanet Foundation, и програмата за опазване на околната среда на ООН.

Снимките му се фокусират върху същността на сцената като премахват разсейващия фактор на цвета. Това поставя акцент върху композицията и графичната красота например на силуета на жирафа и раетата на зебрата, както и върху комуникацията между животните и между тях и фотоапарата. Едновременно красиви и вдъхновяващи, тези снимки окуражават зрителите не само да оценят естетиката им, но и да предприемат действия за запазването и съхранението на прородата по целия свят.

Книгата Family Album of Wild Africa ще излезе през октомври и ще може да се купи от teNeues и Amazon.

Вижте няколко от невероятните снимки на Baheux:

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Фотография: нов претендент за „най-миловидно животно на планетата“
Невероятни снимки на бели мечки от David Jenkins
Невероятно изразителни черно-бели портрети на овце и кози от Kevin Horan
 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s