Книгата „Страната на чудесата“

13Фотографът, специализиран в произведенията на изкуството Kirsty Mitchell е автор на награждаваните серии концептуални портрети, наречена Wonderland. Скоро тази серия снимки ще бъде издадена в книга.  Wonderland започва като малък проект през 2009 когато Mitchell решава да изследва детските истории, които майка ѝ и е разказвала. Майка ѝ е учител по английски и  е починала от рак няколко години по-рано.

За целите на серията модели, облечени в разкошни костюми позират на фона на гъста гора, за да пресъздадат елементите на мистерия и фантазия, разказани от майката на Mitchell. Портретите, включени в Wonderland, са изключително детайлни и живи, но едновременно с това оставят и достатъчно пространство, в което зрителят да проектира собствените си приказки.

Успехът на първите снимки тласнал Mitchell в неизследвани територии, в които всеки следващ кадър е все по-сложен и подробен, а костюмите и реквизита стават все по-детайлни. Всеки костюм и елемент е ушит, сглобен и оцветен ръчно. Така подготовката само на един портрет може да отнеме до пет месеца. Mitchell разказва еволюцията на сериите снимки  и в това есе на сайта си. Пълната колекция от зображения, излезли от фантазията ще бъдат достъпни в печатен вариант, благодарение на невероятно успешна кампания в Kickstarter.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Невероятни скулптури вдъхват нов живот в стари книги
Проектът Sketchbook издава отпечатано резюме на глобалната общност
Удивителните приказни илюстрации на Cornacchia

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s