Зашеметяващи композиции обединяват деня и нощта в един кадър

on

04-Pont de la Tournelle, ПарижStephen Wilkes е забележителен представител на света на фотографията и изкуството. Повече от две десетилетия, талантът му е признат на много места, носител е на много награди и почетни титли, имал е изложби по целия свят. Появявал се е на страниците на различни печатни издания, включително Vanity Fair и Life. Вероятно най-популярния му продукт са продължаващите му серии Day and Night (Ден и нощ), в които фотографът заснема иконични градски пейзажи, заснети в различно време на деня, от изгрев до здрач и ги обединява в едно изображение.

Невероятните композиции на Wilkes показват променящата се светлина и времето, отразени от всеизвестни пейзажи и забележителности. Той работи с фиксиран ъгъл на фотоапарата, снима в продължение на около 15 часа, като събира повее от 1500 изображения. Тези които избере, след това се съчетават в един пейзаж, които пресъздава променливата природа на деня, от началото до края му. Процесът изисква изключително много труд – всяка от снимките, които можете да видите тук е отнела над месец в планиране и реализиране. Резултатът е снимки с невероятна разработка и богатство, които показват елементи от архитектурата, човешката природа и градската среда. Всяка снимка е уникален документ за архитектурата на околната среда и живота по улиците на градовете.

Ако имате късмета да сте в Ню Йорк, не пропускайте изложбата на Wilkes Day to Night, в Bryce Wolkowitz Gallery до девети януари догодина.

Можете да погледнете и тази колекция снимки на Wilkes, която сме публикували преди време.

Ако нямате път натам, вижте:

До скоро,

Мартин
Прекрасна ретро печатна реклама – Rolex
Красотата на 500 гаражни врати, устояли на теста на времето
Можете ли да забележите голите модели, скрити в тези пейзажи?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s