Художник рисува портрети върху стара хартия с кафе

01Изпихте ли си кафето? Ако сте успели и да разлеете малко по покривката, може би имате нещо общо с Michael Aaron Williams.

Той е известен по целия свят с уличното си изкуство, което цели да провокира диалог и да стимулира обсъждане на социални проблеми. Освен това, художникът от Тенеси е автор на детайлни рисунки с кафе, които улавят ефимерната същност на субектите му. Интимни и деликатни, тези портрети са нарисувани върху платно от хартия на възраст повече от век,  взета от дневници, датиращи от началото на 20-и век. Портретите от кафе на Williams ( смалко мастило, което да подчертае детайлите) изразяват силни емоции и помагат на зрителя да надникне в душата на изобразените хора.

След завършване на бакалавърска степен по изящни изкуства в Алабама и след това е MFA в Мисури, Williams продължил да развива таланта си, като произведенията му са излагани в САЩ и останалата част на света. Художникът обича да използва кафе за рисунките си заради неговият естествен и органичен цвят, изгодна цена и приятният аромат на „боята“. В комбинация с античната хартия, открита в изоставен магазин в Апалачите, собственост на негови роднини, произведенията на Williams съчетават тези елементи, за да изразят характера и да отразят богатите детайли.

Вижте:

 

Ако ви е твърде рано за вдъхновение за рисуване, просто изпийте още едно кафе. Аз ще направя така.

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Впечатляващо лате изкуство с фотореалистични котки
Чаши от кафе, покрити с прекрасни типографски илюстрации
Лате изкуство от Kazuki Yamamoto

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s