Книга с красив дизайн, посветена на традиционните японски сладки уагаши

on

Книга, посветена на традиционни японски сладкиши - 02Забелязали ли сте как ако търсите в сайт за сток фотография нещо цветно, търсенето неизбежно вади снимки на бонбони и сладки? Вероятно жизнерадостните цветове въздействат на детето, скрито в нас. В Япония, са популярни традиционни сладкиши, наречени уагаши. Нямам идея какви са на вкус, но определно са красиви, както можете да се убедите от книгата, която искам да ви покажа.

Уагаши е важна част от японската култура, поне достатъчно значима, за да бъде издадена книга, посветена на темата. Както можете да се досетите, тази книга трябва да отговаря на естетичеснките стандарти на самите сладки. В случая на Ikkoan, спокойно можем да твърдим, че криейтив директора  Ryusuke Nanki успешно е създал прекрасна книга, посветена на деликатеса.

Най-забележителното нещо, свързано с тази книга, е оригиналния футляр, направен за нея. Той е направен от същото дърво, което се използва за опаковане на сладките – пауловния. Отваря се с плъзгане, което разкрива половината от корицата на книгата.

В тази опаковка ще намерите книга с твърда подвързия от 200 страници, отпечатани на японски, английски и френски. Корицата е с минималистичен дизайн с релефен бял текст на бял фон, делигатно нанесен чрез преге и форми, които наподобяват опаковките на сладките.

Както можете да видите в галерията, оформлението на съдържанието на книгата също е минималистично, но функционално. Японското име на всяка сладка е изписано вертикално, а основния текст е в една колона, близо до средата на книгат.

Вероятно най-силната страна на това издание е качеството на снимките – на  голяма цялостна снимка на всеки от видовете уагаши е разположена на лява страница, на бял фон, а отдясно са добавени впечатляващи макро фотографии на сладкиша.

Надникнете в книгата тук:

Вижте още:
Най-добрите корици на книги за 2015, подбрани от New York Times
Порно за графични дизайнери: книга с 6000 впечатляващи модернистични лога
Красиви корици на книги

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s