Микрокосмос, нарисуван от Robert S. Connett

on

MICROCOSMIC GARDEN 2015От детството си Robert S. Connett е запленен от природата. При това, не просто от която и да е от нейните форми, а от микроскопичите светове, които чакат да бъдат открити. Те процуфтяват под скали и за да ги видите имате нужда от микроскоп. Connett е бил детето, което е отишло да ги дири, което е носело вкъщи всичко – от паяци и щипалки, до змии. Това вероятно обяснява защо самоукият художник е запленен от невероятните светове, които създава върху платното, често с невероятни детайли.

Тези микросветове, както ги нарича Connett, често са гъсто населени от микроорганизми. Няки изглеждат като какпка морска вода, погледната под микроскоп. Други включват безброй представители на фауната. Всяко от произведенията би могло да е малка част от Градината на земните наслади на” на Hieronymus Bosch, увеличена стотици пъти.

Организмите са съчетание от точни изображения, базирани на научни наблюдения и образи, създадени от въображението на художника. Това са светове, които Connett би желал да посети и едва ли някой може да го обвини за това. Последните му творби – общо седем, ще бъдат показани на годишното Los Angeles Art Show, от 27-и до 31-и януари тази година. Можете да купите и много от картините му в отпечатан вид тук.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Безплатно: хиляди изображения от обществената библиотека на Ню Йорк
Художник рисува портрети върху стара хартия с кафе
Свято селфи – сатирични илюстрации на религиозни хора от Gunduz Agayev

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s