Прекрасни снимки от Арктика (където има бели мечки) и Антарктида (където има пингвини)

on

04Снимките на Kyriakos Kaziras улавят качества на дивите животни, населяващи Северния и Южния полюс, които удивително наподобяващи човешки. Проектите му в развитие озаглавени White Dream Arctic и White Dream Antarctic, разкриват много настроения на полярните мечки и пингвините в естествената им среда, респективно Арктика и Антарктида. Невероятните снимки, направени от френският фотограф, се отличават с брилиянтна простота – липсата на цветове акцентира на безкрайните нива между бялото и черното в скованата от ледовете земя. Въпреки това, черно-белите му снимки носят изключително усещане за интелигентността на животните и поставят акцента върху тях.

Kaziras успява да ни пренесе в ледените земи през визьора си, той създава близка връзка със семействата мечки и пингвини, с които се среща. За четири години той е натрупал колекция снимки на бели мечки от много експедиции в далечните север и юг. Способността му да предаде характера и душата на тези диви животни чрез снимките си е повече от впечатляваща.

Като „Ода за красотата и съхраняването на природата,“Kaziras е събрал много от кадрите си в книга, наречена Arctic Emotion, в която изследва хармонияната връзка между полярните мечки и инуитите, които живеят южно от Северния полюс.

Вижте сами:

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Фотография – богове и зверове
Впечатляващи снимки на африкански животни разкриват душевността им в нова книга
Палави снимки на бели мечки, които си играят в полета с цветя
 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s