Класически герои на Disney, прерисувани в стила на Tim Burton

101 далматинциХудожникът и аниматор Andrew Tarusov наскоро зададе прост въпрос: Какво би станало, ако Tim Burton беше режисирал всички класически филми на Disney? Художникът от Лос Анджелес отговаря на собствения си въпрос със серия илюстрации. които са амалгама от познатите герои на Disney и характерния стил на Burton. Игривите рисунки на  Tarusov показват до колко драстични промени може да доведе това.

С няколко малки промени, любимите филми вече не са сладникави и оптимистични, а внушават мрачно, далеч не идилично усещане. Една от най-забележимите промени на  Tarusov е, че очите на героите вече са много по-големи, И изглежда сякаш Бамби, Аладин, Бела и Дъмбо току що са станали свидетели на нещо наистина ужасяващо. Освен това, художникът е направил цялостния набор от цветове, използван в рисунките, по-тъмен, сякаш действието се развива през нощта – идеално време за неприятни случки.

“Обожавам стила на Tim Burton, ретро усещането, стилните и едновременно умилителни образи,“ казва Tarusov пред Buzzfeed. “Всичко е направено сякаш е филм на ужасите, но едновременно с това не е филм на ужасите. Може да бъде всякакъв жанр.” Това уникално съчетание засвидетелства уважение не само на Burton, но и на света на Disney. Tarusov обича да включва герои на компанията в изкуството си.

До скоро,

Мартин

Вижте още:
Знаменити режисьори и култовите им филми
Микрокосмос, нарисуван от Robert S. Connett
Художник рисува портрети върху стара хартия с кафе

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s