Хоризонтално ориентираната библиотека на Karl Lagerfeld

06Иконичният моден дизайнер Karl Lagerfeld прави нещата по различен начин от останалите от нас. Това се отнася дори до нещо толкова тривиално като етажерка за книги. Криейтив директорът на Fendi и Chanel има огромна колекция книги, която стига от пода до тавана. Неведнъж са се появявали неконвенционални решения за организиране на големи библиотеки, но решението на Lagerfeld е неконвенционално, без да е излишно сложно или претенциозно – той просто натрупва хиляди книги една върху една върху друга, вместо да ги подрежда една до друга.

Редовете книги на Lagerfeld покриват стените в дома му и изискват специална платформа, за да бъдат достъпни по-високите части на купчините. Заради хоризонталната им ориентация не му се налага да накланя главата, което значи, че с лекота може да достигне книгите, които наистна иска.

Хоризонтално наредените книги изглеждат драматично, особено на фона на минималистичния интериор и модерната мебелировка. Всичко това, обаче, предизивква логичен проблем: ако Lagerfeld иска книга, която е на дъното на купчината, той трябва да я измъкне под теглото на всички, които са върху нея. Това дребно неудобство, обаче, изглежда е малко цена за впечатляващата подредба на книгите.

Вижте:

До утре,

Мартин

Вижте още:
Книга показва какво е да си графичен дизайнер
Книга с красив дизайн, посветена на традиционните японски сладки уагаши
Най-добрите корици на книги за 2015, подбрани от New York Times

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s