Илюстратор показва как хората по света празнуват св. Валентин

Миао, югоизточен КитайИлюстраторът Marie Muravski и дизайнерът на бижута Vashi са се съюзили, за да ни позволят да надникнем в дълбините на романтиката по целия свят. Този път те са решили да се съсредоточат върху най-любовния празник от всички – св. Валентин. Въпреки че много хора асоциират този ден с 14-и февруари, с кутии шоколадови бонбони, поздравителни картички, червени рози и малки, пухкави купидончета, илюстрациите на Muravski ни дават да погледнем нещата от друга гледна точка.

В Уелс, любовта се почита на 25-и януари, на деня на св. Dwynwen. Традиционно, хората, които празнуват си подаряват лъжици с интересна форма, за да почетат ритуал, датиращ от 16-и век. Естояния празнува деня на св. Валентин на 14-и февруари, но тяхната версия е различна, тъй като за тях това е деня на приятелството. Във Валенсия, испания, най-романичния ден в годината е този на св. Дионисий, 9-и октомври, на който се провеждат фестивали и паради. Мъжете от Валенсия предлагат на партньорките си Мокадора, вкусни марципанови фигурки, които символизират любовта им.

Въпреки, че има някои сходства в традициите за св. Валентин по цветам има и много разлики. Храната, която се яде е различна, различни дати символизират различни обичаи и любовта се почита по начин, който е в тясна връзка с културата на държавата. Въпреки тези разлики, светът изглежда има един общ навик: желанието да почете красотата на любовта.

Вижте:

С пожелание за приятна седмица,

Мартин

Вижте още:
Изключителна интерактивна изложба на „Градината на земните наслади“ на Бош
Шалове с класическа литература буквално ви позволяват да се увиете в хубава книга
Класически герои на Disney, прерисувани в стила на Tim Burton

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Cardinal Guzman каза:

    Very interesting read. Thanks for sharing.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s