Цветовете на храната по Pantone

Храна по Pantone - 04Дизайнерът Lucy Litman е поредният творчески професионалист, който се е заел с откриване на Pantone цветовете, които съответстват на различни неща около нас. В случая става дума конкретно за храна. От месеци насам тя е започнала да сравнява различни вкусотии с отпечатани Pantone скали. Тя използава хештага #pantoneposts, Litman започва този визуален проект с зърнена закуска, Fruit Loops, по-точно казано. Идеята била да се разтовари от изпълнените със стрес работни дни. След като се преселва в Калифорния, тя разширява творческата страна на проекта и създава впечатляващо разнообрази многоцветни произведения.

В интервщ за Hello Giggles, Litman развълнувано обяснява клко е лесно да намериш плодове, зеленчуци и закуски в най-различни цветове: „Наистина не е трудно! Природата е удивителна и ни дава храни във всеки цвят и нюанс! Това, което ме удивява е, разнообразието сред всеки тип храна – един лайм може да има дузина различни цветове в зависимост от сорта и това клко е узрял.“

Храна по Pantone - 24

За откриването на съвпадения тя допълва: „Процесът ми се състои в това да подредя всички храни на подложка за печне, която стои до прозорец ми, за да използвам естествената светлина и да започна да търся цветовете един по един. Обикновено ми отнема околко 15 минути да открия верния цвят.“ Резутатите са красиви и изключително визуално привлекателни. И изглеждат вкусно.

Ако се притеснявате за прахосването на храна, недейте, Litman изяжда всичко като добро дете.

Вижте:

С пожелание за спокоен петък,

Мартин

Вижте още:

Модулни етажерки за книги, които наподобяват Pantone скали

Тест показва кой цвят по Pantone съответства най-добре на личността ви

Вкусни смутита с Pantone цветове

Дребни обекти в цветове по Pantone

Проектът Pantone

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s