Фоторазказ за последното племе ловци и събирачи в Хималаите

on

15Фотографът от Непал, който живее в Германия, Ram Paudel наскоро публикува впечатляващ фотопроект, който е посветен на номадско племе, наречено рауте.Тази традиционна общност, която живее най-вече в подстъпите на Хималаите мигрира месец след месец през горите на западен Непал. Paudel се е завърнал в роданата си страна и е предприел експедиция дълбоко в този район, за да ни представи интимен поглед в древния им начин на живот.

Исторически, племето, което се самопределя като „Кралете на гората“ оцелява на диета от месо от маймуни и разменя дървени занаятчийски предмети с други племена, срещу които получава зърно и зеленчуци. Проблемът е, че глобалните климатични промени имат силен ефект върху номадския начин на живот на племето. Намаляването на популацията на маймуните и навлизането на пластмасови продукти означава, че бъдещето на племето става ве по-несигурно с всяка изминала година.

Paudel разказва:

Невероятно устойчиви на промени, старейшините на рауте са решени да съхранят традиционните си ценности и да запаят уникалната си идентичност, докато при младите е обратното – те искат достъп до външния свят.

Зашеметяващите кадри на фотографа ни дават поглед не само към древният начин на живот на рауте, но и документират автентичното им съществуване сред променящия се свят.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Антилога стимулират спонсорите да оттеглят подкрепата си за Катар 2022

Ефектен плакат, посветен на опустошения от земетресения Непал

Фотография на воини от племето масаи от Lee Howell

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s