Баща прави цветни, минималистични плакати , за да разшири речника на дъщеря си

Образователни плакати - 11Графичният дизайнер от Лондон Mick Watson от Smart Giant е създал колекция цветни отпечатъци, на които са изобразени сложни думи, съчетани с минималистични визуални компоненти. Проектът в развитие, наречен The Graphic Dictionary of Interesting Words (Графичният речник на интересни думи), разкрива значението на сложни и често странни думи с помощта на семпли, но приятни илюстрации. На плакатите той съчетава архаичните думи с минималното възможно количество щрихи или форми. Тези минималистични дизайни правят задачата за обогатяване на речниковия запас на детето малко по-лесна.

Watson е започнал да прави плакатите като средство да развие речниковия запас на дъщеря си. Оригиналното заглавие на проекта е Word of the Day (Дума на деня) и в него той започнал да съчетава визуално привлекателни цветове и семпли графики с кратки описания. Той започнал да подбира думи от всевъзможни източници – речници, книги, статии онлайн, реални разговори с приятели и дори Twitter. Плакатите на Watson привличат вниманието и така могат да гравират дефиницията в мозъка на човек. Така, простият образователен проект, направен от баща, за да помогне на дъщеря си да задоволи потребността си от знание, се разраснал и той решил да го сподели с все повече хора.

Възползвайте се:

След това начало, на The Graphic Dictionary of Interesting Words, Watson продължил да добавя страници към визуалния речник на сайта си и в Instagram. Художникът също така продава отпечатъци от всеки плакат в онлайн магазина си.

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Нова книга с портрети на майки и еднодневните им бебета

Феминистка книга с картинки описва героините по азбучен ред

Баща рисува всеки ден картинки с послания на бележките на обяда на сина си

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s