Свръхреалистични картини разкриват същността на ползватели на метрото в NY

on

04Когато попаднете на работата Matthew Grabelsky,  бихте могли да се закълнете, че гледате снимки… Поне докато не видите слона в стаята. Или зебрата. Или гепарда. Художникът от Лос Анджелес е специалист в хиперреализма и съчетава портерти на хората, които се возят на метрото в Ню Йорк с главите на животни, като по този начин превръща влаковете в своеобразна сюрреалистична джунгла.

Героите в рисунките на Grabelsky се държат сякаш във външния им вид няма нищо необичайно. Те носят официално облекло, пътуват до работа в час пик и убиват времето като прелистват последния брой на списание GQ. Включването на техните космати (или люспести) лица добавя доста необичаен и екзотичен елемент към иначе баналните дейности и обстановка.

Освен, че внасят неочакван елемент на забавление в натъпканите влакчета, тези герои са пропити от символизъм. Съчетанието на човек и звяр е класически мотив в древните митологии и религии по целия свят. Тук, Grabelsky е приложил естетиката на поп културата към концепция, която отдавна присъсва в културното наследство. Чрез хибридните си образи той намеква какво се случва в подсъзнанието на героите му. За да получим представа какво се крие зад човешките им маски, стига да хвърлим един поглед на животното, което ги представя – то издава техния темперамент, желания и мотивация чрез духа на дивото животно.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Фотография на воини от племето масаи от Lee Howell

Прекрасни рисунки на диви животни от Denis Mayer Jr.

Удивителните рекламни плакати на LazyAnt

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s