Печатна реклама – шокиращи изображения показват опасната страна на захарта

04За да увеличи информираността за опасностите, които захарта носи на здравето ни, Тайландската асоциация за диабета е възложила на дизайнера Nattakong Jaengsem да създаде печатна кампания, която да окуражи обществото да намали приема си на захар. Можете да видите някои от смущаващите му фотоманипуации тук, определено са доста въздействащи.

Всички знаем, че захарта е вредна за нас, но понякога мислим само за негативния ѝ ефект върху зъбите и теглото ни. Но твърде много захар в диетата ни може да причини и диабет тип 2, който драматично намалява способността на тялото да се лекува и може да доведе до ранои и язви, които да се инфектират и дори да се стигне до ампутация.

Кампанията, наречена „Сладкото убива“ цели да ни покаже какво може да направи диабет тип 2, но вместо да използва обикновени снимки, Jaengsem е заложил на невероятно (и може би неприятно) реалистични фотоманипулации, които съчетават травми породени от диабет с причинителя им – сладкишите. Резулатът може и да не е най-приятното нещо за гледане на света, но със сигурност ще ви накара да се замислите преди да посегнете към купата с бонбоните.

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Печатна реклама на BMW – 1350 грама защита

Печатна реклама: DUPONT – какво има вътре

Думички от Scrabble, превърнати в сюрреалистични отпечатъци

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s