Сини реки от биолуминсцентни скариди покриват скалите в океана в Окаяма, Япония

on

07Заснети близо до брега в Окаяма, Япония, Ридаещите камъни е серия снимки от Trevor Williams и Jonathan Galione от Tdub Photo, която улавя фееричната синя светлина, излъчвани от местен вид биолуминицсцентни скариди. По често наричнаи морски светулки, тези рядко срещани създания живеят в пясъка в плитките морски води и плуват някъде межу най-ниската и най-високата точка на отлива и прилива. С диаметър едва 3 mm те са изключително слаби източници на светлина, но когато се съберат заедно, формират прекрасни абстрактни мотиви, които осветяват водата около тях.

За да групират толкова много морски светулки или Vargula Hilgendorfii, Williams и Galione са събрали животинките като ги примамили със суров бекон, събрали ги в буркани и рзположили миниатюрните същества на слалоте. Снимането и поставянето на биолуминисцентните скариди до брега гарантира, че те няма да пострадат и позволява на фотографите да върнат бързо животинките във водата.

Тази есен, Tdub Photo се надват да заснемат още биолуминисцентни снимки като се заемат със снимки на светещи гъби. Можете да видите по-ранни снимки на двамата на биолуминисцентни дкариди на сайта им, и да видите още за пътуванията им в Instagram и Facebook.

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Сияйни зимни пейзажи от Беларус

Прекрасни снимки от Арктика (където има бели мечки) и Антарктида (където има пингвини)

Микрокосмос, нарисуван от Robert S. Connett

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s