Баща превръща рисунките на шестгодишния си син в абсурдни фотоманипулации

on

2425Детските рисунки трябва да се ценят, а не да се игнорират с лека ръка. Разбира се, обектът им може не винаги да е ясен за окото на възрастния и често се налага да питаме децата, за да научим какво точно са сътворили. Tom Curtis, обаче, намира, че детските рисунки са недооценени в ролята им на опит за пресъздаване на реалността. Затова, той превръща рисунките на шестгодишния си син в истински сцени.

Синът на Curtis Dom рисува всико и навсякъде – от котката си домашен любимец до акули и ракети. С Photoshop, Curtis използва рисунките на сина си за основа и създава професионални „реалистични“ изображения като размества лица, скъсява тела, променя драстично пропорциите и добавя усмихнати личица към истински снимки.

Рисунките на Dom и „истинските“ снимки се появяват в Instagram акаунт, наречен Things I Have Drawn. Игривият проект има за цел да покаже как например картинката на слон, нарисувана от Dom е това, което той си представя и за него изглежда като слон. Curtis коментира брилянтните идеи за детските рисунки и защо иска да ги покаже пред Huffington Post UK:

Оригиналната идея не беше да взема рисунките на Dominic и да покажа как ще изглеждат на живо. Вместо това, идеята е да си представим свят, в който детските рисунки са точни и нещата, които децата рисуват, са истински. Просто глупавите възрастни не ги виждат, защото не гледат достатъчно внимателно.

Вижте някои от тях тук, а пълната колекция е в Instagram.

С пожелание за успешен петък и весел уикенд,

Мартин

Вижте още:

Печатна реклама на BMW – 1350 грама защита

Печатна реклама: DUPONT – какво има вътре

Думички от Scrabble, превърнати в сюрреалистични отпечатъци

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s