Гигантски возила от LEGO превземат древните улици на Рим

01Много от нас отраснаха докато си играеха с LEGO, създавахме фантастични сцени и архитектурни шедьоври, с които се занимавахме часове наред. И космически кораби, също така. Какво би станало, ако някои от тези творения навлязат в реалността на всекидневието ни? Италианският архитект и фотограф Domenico Franco превръща страстта си към LEGOs в прекрасен артистичен проект, наречен LEGO Outside LEGOLAND. Тези весели серии снимки си  играят с усещането ни за мащаб. В тях камиони, хеликоптери, автомобили, булдозери и влакове от LEGO, с размер на истински, са се появили по улиците на Рим.

Проектът започнал през 2014, когато Franco чрез цифрови технологии поставил LEGO превозни средства в снимки на града – LEGO каца пред Колизеума, LEGO влак минава през натовареното кръстовище Porta Maggiore, а камион откарва състезателна кола от Formula 1. Ако гледате внимателно, ще забележите и ярко жълто Lamborghini. Гладките пластмасови повърхности и ярки цветове на возилатаги карат да изскачат от фона, докато в същото време изглеждат толкова истински, че се налага да ги погледнете втори път.

Целта е да трансформирам обикновена среда в необикновена среда,

обяснява Franco,

така показвам колко завладяващи са тези играчки, които са извадени от идеалистичните и политически коректни градове (т.е. LEGOLAND) и са вградени в средата на пороци, благодетели и желания, типична за хората.

До скоро,

Мартин

Вижте още:

LEGO реплика на Ford Mustang в реални размери

Майсторски LEGO животни от Felix Jaensch

LEGO направиха VW костенурка от 60-те

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s