Миниатюри от Tatsuya Tanaka

on

14Японският творец Tatsuya Tanaka създава интересни и вдъхновяващи сцени от всекидневието в миниатюрна форма. Той ни води на места, на които броколите са огромни дървета. Свят, в който мънички хора управляват влак от суши и се случват други интересни неща. От каране на ски до срещи, плуване, свирене на китара и пазари за храна, художникът пресъздава нещата от всекидневието с неповторим стил и чар.

Миниатюрен календар

От 2011 насам Tatsuya има проект в развитие, наречен Миниатюрен календар

Целта му е да представи всекидневния живот в стила на диорамата. Той всеки ден добавя нови снимки на сайта си. Малките му светове са изпълнени с креативност, хумор и индивидуалност.Снимките му с лекота ви изпращат на екскурзия в паралелна вселена. При това, миниатюрна.

Нов поглед към предмети от всекидневието

Техниката му впечатлява с изключително внимание към детайла и хитроумно включване на предмети в композициите. Още по-впечатляващо е, че успява да създава нова композиция всеки ден в продължение на години. Благодарение на него вече ще виждате броколите, сиренето и сушито по съвсем нов начин.

Ето какво разказва Tatsuya:

На всеки трябва да са му минавали подобни мисли поне веднъж. Броколите и магданозът понякога могат да изглеждат като гора, а листата, които плуват върху водната повърхност могат да ви напомнят за малки лодки. Всекидневните предмети, погледнати от перспективата на пигмей могат да ни донесат много забавни мисли.

Исках да продължа този начин на мислене и да го изразя чрез снимки, затова започнах да работя върху Миниатюрен календар. Тези снимки са изобразяват преди всичко диорама – фигури, заобиколени от предмети от всекидневието. Също като обикновен календар, снимките се обновявт всеки ден на сайта ми и на страницата SNS, откъдето идва и името на проекта. Ще бъде страхотно, ако можете да го използвате, за да внесете малко радост в живота си.

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Цветни инсталации с хартиени села Hermes от Zim & Zou

Невероятни хартиени скултури от Jeff Nishinaka

Нови диорами от Hari & Deepti разказват истории за пътувания и приключения

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s