Рядък суперцъфтеж превърна калифорнийската пустиня в цветна градина

on

Anza-Borrego Desert, Stephen Matera,Много жители на източното крайбрежие на САЩ видяха сняг през прозорците си, но тези на отсрещния край на САЩ станаха свидетели на нещо съвсем различно. В пустините на Южна Калифорния се случи суперцъфтеж на диви цветя. Полетата експладирха от живот в ярки цветове. Зашеметяващият ефект е следствие от месеи необичайно силни валежи. В резултат цветовете достигнаха пика на цъфтежа си.

По време на суперцъфтежа на този сезон места, които досега бяха безжизнени вече са превърнати в естествени цветни градини. Пустинята Anza-Borrego Desert (на два часа път от Сан Диего) и каньонът Walker в езерото Elsinore предлагат собствени версии на великолепното зрелище.

В Anza-Borrego, има изобилие от цветя, на които да се насладите. Но, в зависимост от времето, типовете цветя се променят. Асоциацията по естествена история на пустинята Anza-Borrego Desert Natural History Association казва, че в момента се случва „динамичен бум“ и че различни видове се появяват в различно време. Но през този период посетителите могат да очакват да видят бели пустинни лилии, жълти пустинни глухарчета и лилава фацелия.

Каньонът Walker не предлага толкова голямо визуално разнообразие, но пък го заменя ссъс зрелищна гледка с оранжеви макове. Всъщност, те са толкова красиви, че предизвикаха задръстване. Според Press-Enterprise, местните шофьори задръстили пътя, тъй като масова забавяли (или спирали), за да се насладят на цветята.

Любители на разходките в природата, които са се разходили из Южна Калифорния, са документирали красотата на цъфтежа в Instagram. Вижте някои прекрасни снимки тук.

С пожелание за прекрасна седмица,

Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s