Пейзажи по Pantone

on

06Не е тайна, че дизайнерите обичат да си играят с цветове по Pantone. От малки обекти и смутита до сицилианска храна, превъплъщенията им далеч надхвърлят печата, съвременните дизайнери си представиха и Technicolor модата на сравняване на мострени цветове с всекидневни предмети. Италианският графичен дизайнер Andrea Antoni има свой подход към Pantone тенденциите, като създава снимки на пейзажи и страници от скалата, които им съответстват идеално.

Пейзажи и цветови скали

Във всеки пейзажен Pantone проект дизайнерът държи страница от скалите. Тя е заснета на фона на реална среда, градски пейзаж или природна картина и цветовете от страницата ясно се виждат в задния план. Оранжевият градиент е в цветовете на залеза, нюансите на лилавото се виждат в морския пейзаж, а съчетанието от студени сини тонове идва от зимната картина с дърво с оголени клони.

Цветове и емоции

Колекцията тонални изследвания несъмнено е красива, но всъщност представлява много повече от перфектно съвпадение на цветовете, открито от Antoni. Всяка снимка цели още да изрази емоционалната реакция или пристрастията на автора към съответната сцена. “Снимките отразяват начина, по който възприемам света или спомените, които имам за някои места,” казва дизайнерът пред  Creators. “Някои показват усещанията, които местата предизвикват в мен.”

Асоциации и фотоманипулация

Тази асоциация със спомените влияе и на художествения му подход към редактирането на снимките. Той често манипулира изображенията, за да постигне търсената естетика и да създаде търсеното впечатление. “Въпреки че това са същите места като на снимките, те едновременно не са те; цветовете са променени, сградите са изрязани и представени по друг начин. Резултатът е свят, който е нереален от определена гледна точка, но изключително истински от друга. Това е място на спомените. Едновременно истински и пресъздадени.“

Можете да видите всички снимки на Antoni с тема, свързана с Pantone, както и други художествени и вдъхновени от природата снимки в Instagram.

С пожелание за успешна седмица,

Мартин

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s