Бариста от Корея превръща кафето в произведение на изкуството

on

01Много баристи използват таланта си, за да декорират повърхността на латето ви с изкуство от млечна пяна. Корейският бариста Kangbin Lee е истински виртуоз в тази техника – освен стандартните цветя и сърца, той създава сложни рисунки, които нарича cremart. Тази уникална форма на лате изкуство използва млечната пяна на напитката за неконвенционално платно, върху което се появяват герои на Disney, цветя, животни и, интересно, един малък Хюндай. Най-впечатляващото произведение на Kangbin Lee, обаче, е репродукция на Звездна нощ  на Van Gogh‘s Starry Night, която е сред любимите ми произведения на изкуството. Lee успява безпогрешно да пресъздаде ярките, преплетени цветове, които правят картината класика, при това върху изключително сложна за работа повърхност.

И така как го постига Lee? Докато гледате латетата му, е трудно да не се усъмните, че става дума за фотоманипулация. Но както Lee демонстрира за Coffee TV, неговият „кремарт“ е истинското нещо.

Най-впечатляващо в целия процес в колко е подобен на конвенционално рисуване. Той започва с наливане на кремообразна ефирна пяна върху топлата напитка. След това, чрез разнообразни пигменти, той използва малки лъжички, за да нанесе годните за консумация бои върху базата. По време на тази стъпка той действа деликатно с внимателни движения, които нанасят цветовете без да нарушават повърхността. По-фините детайли като дървета и човешки лица се изобразяват с тънки метални писалки. Тези стъпки се повтарят до постигане на съвършенство.

Вижте как се случва магията:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s