Арт терапия: въображаеми заглавия на книги за самоусъвършенстване от Johan Deckmann

06Художникът от Копенхаген Johan Deckmann изследва житейските трудности чрез умни заглавия, изписани върху кориците на въображеми книги за самоусъвършенстване, които са посветени на най-важните въпроси, страхове и абсурди в живота. Deckmann, който е практикуващ психотерапевт, познава в детайли силата на езика в терапията и притежава невероятен талант да изразява изводите си чрез мъдри рази. “Харесва ми идеята да дестилирам думи, за да компресирам информация, чувства или фантазии в една квинтесенция, една истина,“ споделя той. “Правилните думи могат да бъдат добро лекарство.”

Deckmann често напуска изразните средства на езика и навлиза в царството на визуалните изразни средства, например в обложката за грамоонна плоча, озаглавена, “Най-доброто от гласовете в главата ми” или постановката от малък и голям куфар, озаглавени „Багаж“ и „Емоционален багаж.“ Всяко от произведенията има избелял цвят и текстура от епохата на 70-те, в която книжките за самоусъвършенстване бяха особено популярни.

Книгите на Deckmann са изагани по целия свят след започването на проекта през 2017, включително със самостоятелна изложба миналия март в Andenken Gallery в Амстердам. Можете да видите по-новитему проекти във Facebook или на сайта му.

С пожелание за весел вторник,
Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s