Toy Stories – книга за децата и играчките им

on

MaudyGabriele Galimberti е пътувала в продължение на три години и е посетила десетки различни държави, за да заснеме малки деца в домовете им, заобиколени от играчките, с които си играят всеки ден. Снимките ѝ са събрани в в нова книга, озаглавена Toy Stories, която съдържа 54 вълнуващи портрета, които ще ви накарат да се замислите за собственото си детство и за различните обстоятелства сред които децата израстват.

Ben Machell, автор за The Times of London, е написал въведението на книгата. Той я обяснява така: “Тези играчки, започнала да осъзнава Galimberti, говори точно толкова за майките и бащите, колкото и за самите деца. „Научих повече за това какво е да си родител, отколкото за това какво е да си дете по време на целия този процес, казва той.“ Надеждите и амбициите се предават чрез играчките, които родителите избират за децата си. Децата от семейства, в които има музиканти, неизбежно получават играчки музикални инструменти…“

Той продължава, “Обаче, тази динамика се отнася само за държави, в които родителите могат да избират какви играчки могат да притежават децата им. В бедните райони, разликите са поразителни. „Озовах се в малко село в северна Замбия, където нямаше нищо. Нямаше електричество, вода и, разбира се, магазини за играчки. Но децата са намерили кашон със слънчеви очила, които са станали любимите им играчки. Всъщност, единствените им играчки Те си играят на „пазар,“ купуват и продават очила едно на друго и споделят всичко помежду си.”

Toy Stories е издадена и можете да я купите от Amazon.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s