Alexander Semenov заснема невроятни създания от дълбините на океана

on

Tubastraea faulkneri – Sun Cup coralAlexander Semenov е ръководителя по гмуркането в Московския държавен университет, Биологическата станция Бяло море. Там той има почти едно десетилети опит в подводната фотография и е участвал в многобройни проекти за изследване и разработка. Той се концентрира най-вече върху животните, които населяват Арктическия океан –  пихтиести, гърчещи се, полупрозрачни същества, от медузи до червей, които живеят дълбоко под водата, много от които никога не са документирани в подобни детайли и яснота.

Semenov споделя възгледите си за фотографията в специално изявление:

Основната ми специалност е научната макрофотография в естествена среда. Тази практика ми позволява да наблюдавам животни, които не могат да бъдат изследвани правилно в лабораторни условия, като планктон с меки тела или неподвижни форми на живот, които насляват морското дъно. Лината ми цел е да изследвам подводния живот през обектива на фотоапарата си и да стимулирам интереса на хората в областта на морската биология. Правя това като споделям откритията си в социалните медии и в реалния свят чрез публични лекции, филми и медийни събития.

Тук можете да видите колекция снимки от последната година, които включват експедиция до южните Курилови острови, южните Малдиви, Бяло и Средиземно море, но ако това не ви стига, можете да намерите още стотици снимки във  Flickr.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s