Плакатното шоу AIGA Atlanta 2017

03AIGA (American Institute of Graphic Artists) от Атланта е дало на арт дирекора и граичен дизайнер Russell Shaw заданието да подготви представянето на второто годишно изложение на плакати. С темата “Art Director’s Cut II,” фокусът ще е върху плакати, вдъхновени от кино, направени от различни дизайнери. Russell заложил на дизайн, базиран на хартиени изрезки, съчетани ръчно. Резулаттът е доста еклектичен, не намирате ли?

Russell Shaw е бранд дизайнер и арт директор от Сан Франциско, Калифорния, САЩ. Той се занимава най-вече с граичен дизайн, брандиране и илюстрации, може да видите още от работата му в Behance.

Създадох призива за участие и промоционалния дизайн на ръка от хартия и различни неща, които ми попаднаха. Заглавието “Art Director’s Cut” е очевидна закачка с киноиндустрията, но изглежда като добра възможност за развиване на дизайни, базирани на хартиени изрезки на табели за кина и усещането за разхвърляна, артистична среда. Добавео и е фундаменталното хапване, свързано с посещението в киното – пуканките, които използвах, за да създам триизмерните букви за основното заглавие на събитието. Целият дизайн е сглобен физически и заснет отгоре, за да създаде крайният вид на плакати в хоризонтален и вертикален вариант.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s