Надникнете в най-омагьосващите библиотеки на Европа със снимките на Thibaud Poirier

on

Bibliothèque de la Sorbonne, Salle Jacqueline de Romilly, Paris, 1897В последната година, фотографът Thibaud Poirier е пътувал из Европа, за да заснеме някои от най удивителните библиотеки в Европа. Серията включва както исторически, така и модерни библиотеки, като поставя акцент върху различните дизайни, използвани от архитектите. Poirier е направил снимките си докато сградите са били празнии е можел да се концентрира изцяло върху структурата иоформлението. И книгите.

Ето какво разказва за проекта:

Подобно на пръстови отпечатъци, всеки архитект е изградил собствената си представа за ново пространство, на основата на сакрално изследване на вътрешния си свят. Тези привидно незначителни детайли са навсякъде, от балнса между естествена и изкуствена светлина, за да оптимизира четенето и все пак да съхрани древните текстове в книгите. Интересно е и избирателното разполагане на масите така, че да стимулира усещането за общност или желанието за усамотение. Тази подборка библиотеки съществуват извън пространството, времето и културата и са старателно подбрани заради уникалната си атмосфера и архитектурен принос.

До момента Poirier е заснел 25 библиотекии планира да работи върху серията според времето, което може да отдели. Можете да видите и серията му Berlin Interiors.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s