Плакати със знакови предмети от култови сериали

 

Плакати за телевизионни сериали - 06Художникът и дизайнер Jordan Bolton е огромен почитател на киното и телевизията. Той изразява любовта си към драмата и сърцераздирателните истории чрез добре познат формат: плакатът. Но вместо да го посвети на актьорите, Bolton отзнаменува култовите произведения чрез култови предмети. Във всеки от минималистичните си плакати, той се концентрира върху обувки, изключителни колиета, обикновени чадъри и други подобни. Bolton внимателно анализира важните обекти в продукцията и внимателно ги подрежда в композиции, които радват окото.

Game of Thrones, Twin Peaks, и Stranger Things са получили своите дизайни. Тези сериали са идеални кандидати за третирането на Bolton. Те са концептуално богати и включват достатъчно запомнящи се предмети с течение на епизодите си. В плакатът на любимия ми Breaking Bad, например, Bolton е включил предмети, които дефинират епизодите, например защитните костюми на Джеси Уолтър, както и розовото плюшено мече, което срещна безрадостната си съдба във втория сезон.

За да оцените плакатите на Bolton, трябва да познавате и обичате тези сериали. Ако това е така, ще разберете символиката, която художникът е вложил във всеки TV постер –  и ще си спомните защо сте гледали сериала и защо го обичате.

Плакатите на Bolton се продават в Etsy.

До скоро,
Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s