Разгледайте 4300 снимки от десанта в Нормандия

01Започната на шести юни 1944, с D-Day, инвазията в Нормандия продължава през лятото на годината, докато Съюзниите освобождават южан Франция. Сега, за да направи информацията за инвазията по-достъпна, Flickr акаунтът PhotosNormandie публикува над 4300 архивни снимки от D-Day до август 1944.

От култови снимки като Into the Jaws of Death (В челюстите на смъртта) от Robert F. Sargent до войници, които си общуват с местните, докато освобождават области от Нормандия, този обширен архив е прекрасен начин да получите представа за мащаба на операцията. Онлайн ресурсът обединява снимки от наионалните архиви на Канада и САЩ, както и от местни институции, като библиотеката наCherbourg-Octeville.

Проектът започнал на 60-ата годишнина от D-Day, като начин за масово финансиране на подобряването на описанията към снимките на Archives Normandie, 1939-1945. Така потребителите са стимулирани да коментирт снимките, ако могат да направят по-точни описанията, мястото на събитията и идентификацията. Тази независима организация сега ни позволява да надникнем в поразителните, понякога разтърсващи снимки от този драматичен период в световната история.

До скоро,
Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s