Японски художнци рисуват корици на списанието „The Tokyoiter,“ вдъхновени от „The New Yorker“

Luis MendoОт 1925, The New Yorker украсява щандовете за вестници с концептуалните си и красиво илюстрирани корици. Това печатно издание е характерно с естеетиката си, позната и призната в целия свят. Група японски художници от Токио са създали свои собствени корици в същия стил, вдъхновени от процъфтяващата столица на Япония. Създадени за The Tokyoiter, въображаемо издание, всяка корица цели да „почете илюстрациите, комиксите, рисуването, дизайна, креативността… и Токио.“

The Tokyoiter

Всяка от японските илюстрации съдържа някои от познатите характеристики на оригиналното издание. От разпознаваемия му, стилизиран шрифт и праволинейната композиция до поставянето на цената и датата, The Tokyoiter прекрасно възпоризвежда характерния изглед и оформление на кориците на The New Yorker. Този подход познава на зрителите с един поглед да разпознаят източника на вдъхновение зад тази серия и да разберат целта на измисленото списание.

Теми от метрополиса

Освен стилистичното сходство, двете групи корици имат и сходни тематични насоки. Подобно на The New Yorker, The Tokyoiter често представя ситуации, характерни за метрополиса, който вдъхновява изданието. Концентрирано върху споделянето на „страстта за града и историите на жителите му,“ въображаемото списание изследва всичко от културата на Токио и характерната му кухня до обстановката и изгледите от града. Резутатът е прекрасна колекция корици, които са истинско произведение на изкуството.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s