Прекрасни картини на китове, вдъхновени от мистериите на океана

on

10Вдъхновена от крайбрежието, на което живее, художникът от Калифорния Marissa Quinn, създава магически илюстрации на китове. Всяка от впечатляващите ѝ творби включва изключителна иконография, която поставя великолепните бзайници в сюрреалистична сцена, напомняща сън.

С помощта на черно мастило, Quinn реалистично рисува всеки кит с изключително ниво на детайли. Педантичният ѝ подход към изобразяването на китовете изразява безкрайното ѝ възхищение от животните и впечатляващото познаване на анатомията им. Докато самите китове са като живи, различни елементи от рисунките на Quinn далеч не са реалистични. От цели градове, изникнали на гърбовете на морските бозайници до малко верроятно общуване между тях и пчели, тематичното разнообразие на произведенията на Quinn има впечатляваща естетика и несъмнено оригинална концепция.

Quinn в момента нарича Енсинитас, крайморски град в южна Калифорния, свой дом. Това местоположение ѝ помага лично да изследва китовете и да трансформира наблюденията си в творчески илюстрации с туш. Въпреки че използва безбройни морски създания за източници на вдъхновение, тя най-често рисува гърбати китове, които възприема като „символ на древната мъдрост на пазителите на колективните спомени на Земята.“ Красиво изобразени като могъщи, но кротки създания, деликатните гиганти улавят елвгантността и духовната енергия на Quinn.

До скоро,
Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s