Annie Leibovitz снима как „невидимият човек“ се слива с всяка среда

on

03

Китайския художник Lui Bolin, Невидимият човек, и известният фотограф Annie Leibovitz са обединили сили за две печатни рекламни кампании за луксозната марка облекла Moncler. Съчетанието от илюзии, създадени чрез рисуване върху тялото (или дрехите) от Lui Bolin и невероятния отографски талант на Leibovitz са създали невероятни снимки, които изглеждат направо сюрреалистично. На  всяка снимка Bolin носи гащеризон, направен от Moncler. Интересното, обаче е, че той на практика не се различава от околната среда. Той и пейзажът се сливат.

Проектът е за колекциите пролет/лято 2017 и есен/зима 2017. Първата кампания започва с ппищни сцени, асоциирани с топлите месеци. Друг източник на вдъхновение за кампанията е литературата. Затова и можете да видите уменията за мимикрия на Bolin в действие сред купчини книги. Във втората кампания, Bolin и Leibovitz са посетили ледниците на Исландия, където облеклата на Moncler са в естествената си среда – сред грандиозните и смразяващи пейзажи в сиво и синьо.

Независимо от местоположението, съчетанието от двамата творци води до зрелищни резултати. Bolin  доказва, че е виртуоз в дегизирането като внимателно избира позицията си така, че елементите на пейзажа и рисунките му да си паснат безупречно. В някои случаи единственото, което виждате е контура на силуета му- това превръща тези снимки колкото в печатна реклама, толкова и във визуален пъзел със скрита картинка.

Ето и видео от процеса по създаването на първата кампания:

И на втортата:

До скоро,
Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s