Брадати мъже позират за благотворителния календар “Dudeoir”

07Брадати мъже от източна Канада са се заели с доста нетрадиционно начинание – “dudeoir” многолистов календар. Ако не сте се досетили, това е мъжката версия на будоарните снимки на девойките. Календарът е дело на Newfoundland and Labrador Beard & Moustache Club—“клуб за бради и мустаци, отворен за всеки, който си пада по лицевото окосмяване”. Парите от продажбата му ще отидат за Spirit Horse NL, организация за психическо здраве, която осигурява терапевтично общуване с коне.

Идеята за календара за 2018 Merb’ys е дошла от основателя на NL Beard & Moustache Club, Hasan Hai. Той бил вдъхновен от тематична фотосесия, посветена на русалките, споделена от негов приятел във Facebook. Той решил да публикува „свободен зов към вселената“ в социалните медии. Той търсел брадати мъже, които са съгласни да бъдат заснети, облечени само в опашка на русалка. Въпреки странната молба, Hai получил около 80 отговора от модели-доброволци. Ако се чудите, името “Merb’ys” съчетава „русалка“ (mermaid) и “b’y” (което е „момче“ на Нюфаундлендски.)

Свръхзабавните снимки, които можете да видите тук, отправят предизвикателство на стереотипите, но не са били лесни и за самите модели. Hai обяснява: „Да се движиш с рибешка опашка не е толкова лесно, колкото си мислите.“ Добавя, че между снимките еимало „доста подскачане.“

 Можете да поръчате календара Merb’ys от сайта на NL Beard and Moustache Club.

До скоро,
Мартин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s